Shoei Personal Fitting bij Hoegee Suzuki Center

Jouw Shoei helm op maat gemaakt  Het kan door de verschillende pasvormen en hoofdvormen soms lastig zijn om een goed passende motorhelm te vinden, sterker nog – voor sommige mensen is het zelfs bijna onmogelijk. Geen hoofd ter wereld is hetzelfde, daarom is het Shoei Personal Fitting System (PFS) ook meer dan welkom in de motorhelmenwereld. Het systeem zorgt er namelijk voor dat wij als officieel Shoei dealer de binnenvoering van Shoei helmen op maat kunnen maken voor onze klanten. Hoe gaat dit dan in zijn werk?

Shoei helmen op maat maken

Eerst wordt er altijd een afspraak met de klant gemaakt voor het aanpassen van de helm, dit is om te zorgen dat er tijd wordt vrijgemaakt voor de klant én dat er een Shoei Personal Fitting expert bij ons uit het bedrijf.

Bij het pas maken van de helm is het van belang dat wij eerst nauwkeurig de metingen uitvoeren. Zo meten wij de lengte, hoogte, breedte en omtrek van het hoofd op. Normaal gesproken is het gebruikelijk om de maat van een helm te bepalen met alleen de omtrek, maar met het PFS gaan wij natuurlijk veel verder. De pasvorm van de helm is veel belangrijker dan de omtrek.

Vervolgens worden de metingen ingevoerd in het computersysteem van Shoei, daar komt dan een advies uit voor de maat en eventuele aanpassingen. Een van onze Personal Fitting experts zal eventuele aanpassingen tijdelijk aanbrengen achter de center pad van de helm. Tijdens het passen kan er worden bepaald of de aanpassingen inderdaad bevorderlijk zijn voor de positionering van de helm. Dit proces wordt vaak meerdere keren uitgevoerd om zo tot de ideale pasvorm te komen.

Als de definitieve pasvorm bereikt is worden de onderdelen voor de aanpassingen op elkaar aangebracht, daarna worden ze op de buitenkant van de binnenvoering geplakt. De aanpassingen kunnen niet gemakkelijk van de voering verwijderd worden, daarom is het ook van belang dat de Personal Fitting expert en de klant het samen eens worden over de aanpassing.

Het voordeel van deze manier van aanpassen is dat de voering alsnog gewassen kan worden, zonder dat de aangebrachte onderdelen hier vanaf zullen komen.

Voordelen van een op maat gemaakt Shoei helm

De pasvorm en het draagcomfort van de helm worden aanzienlijk verbeterd, hierdoor kunnen ook in sommige gevallen bepaalde drukpunten worden weggenomen. Eventuele lege plekken tussen jouw hoofd en de helm worden opgevuld, hierdoor wordt de helm beter op het hoofd gepositioneerd en gebalanceerd – zo krijgt de helm meer ondersteuning waar nodig. Deze verbeterde aansluiting zorgt ervoor dat de helm niet gemakkelijk kan liften met hoge snelheden en forse rijwind.

De geluidsdemping van de helm wordt vaak ook verbeterd, dit heeft te maken met het zo goed mogelijk laten aansluiten van de helm rondom het hoofd en het gezicht.

Als je bij Hoegee Suzuki Center je Shoei helm koopt krijg je 50% korting op de Personal Fitting System (t.w.v. €60,-) en wordt voor slechts €30,- de perfecte pasvorm bij je aangemeten.

Wij zijn u graag van dienst!

Team Hoegee Suzuki Center.