QJMOTOR

MotoMondo introduceert QJMOTOR in de Benelux

Vanaf 1 mei 2024 vertegenwoordigt importeur MotoMondo het – voor de Benelux nieuwe – topmerk QJMOTOR. Als onderdeel van de vooraanstaande Geely groep, behoort QJMOTOR tot één van de grootste motorfietsfabrikanten. Met kwalitatief hoogwaardige componenten en een sportief DNA, is ieder model in de brede line-up bijzonder aantrekkelijk en competitief

QJMOTOR is opgericht in 1985 en produceert ruim een miljoen motorfietsen en motorscooters per jaar. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij ook eigen motorblokken. De huidige productieprocessen voldoen aan de strenge IATF 16949 kwaliteitsmanagement standaard, een certificering die wereldwijd wordt toegepast in de auto-industrie.

Op 13 ontwikkel-, productie- en assemblagelocaties werken ruim 5.000 medewerkers aan het merk dat in 130 landen actief is. Dit succes heeft ook geleid tot strategische samenwerkingen met partners zoals Harley-Davidson, Peugeot en Kymco.

Het moederbedrijf van QJMOTOR, Geely, is vanaf 1997 actief in de automotive sector en heeft 120.000 personeelsleden in dienst. Inmiddels heeft de groep prominente wereldmerken in haar portefeuille waaronder Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus, Smart en ZEEKR. 

6 juli zijn de eerste modellen te zien in onze showroom, De SRT 700 X Touring, de SRT 800 SX, SRT 800 SX Touring alsmede de 125cc modellen, proefrijden kan dan ook meteen. 10 augustus komen er nog twee modellen bij, de SRK 800 RR supersport en de SRV 600 V Cruiser zijn een perfecte aanvulling op het totale modellen gamma. 7 september staat ook de SRK550 hier, alle modellen zijn tevens in 35KW verkrijgbaar.

Onze keuze om na 20 jaar exclusief Suzuki dealer te zijn nu ook met QJMOTOR een aanvulling te geven aan ons modellen gamma is heel duidelijk en zeer overwogen genomen. De fabriek, de organisatie en het solide netwerk is er een van, daarnaast hebben we begin dit jaar al met alle modellen gereden, ook technisch gezien was het een belangrijke overweging.

Met de gerenommeerde componenten zoals Brembo, Marzocchi, Regina, Pirelli geef de fabriek duidelijk aan dat de kwaliteitseis erg hoog is ingezet. Met een team in Moto3 en Moto2 hebben ze een duidelijk signaal af gegeven, deelname in Worldsupersport en Superbike is de volgende uitdaging.