Historie

De historie van Hoegee Suzuki Center begon ruim 35 jaar geleden toen de 21-jarige Marc Hoegee zijn opwachting maakte als monteur in de Grand Prix motorsport bij het team van Wilco Zeelenberg. Na een periode met grote successen voor Hoegee en Zeelenberg maakte Marc de overstap naar het team van Kenny Roberts sr., waar hij vanaf 1994 in dienst is geweest voor diverse bekende coureurs. in 1999 is hij gevraagd als technische staff voor het Suzuki motoGP team als de steun en toeverlaat voor Kenny Roberts jr. In 2000 behaald de Suzuki coureur het wereld-kampioenschap in de 500cc, Één van de vele hoogtepunten in de carriëre van Marc Hoegee. In deze periode doet Hoegee een schat aan ervaring op en bouwt hij een zeer goede relatie op met Suzuki en met de hof-leverancier van Suzuki tuningsproducten; Yoshimura.

In 2004 besloot Hoegee voor zich zelf te beginnen en zich meer te focussen op Suzuki Racing binnen Nederland. Naast de techniek in zijn eigen bedrijf begon hij samen met Suzuki Nederland met zijn eigen raceteam, dat aanvankelijk in het Nederlands Kampioenschap uitkwam en later in het WK-Supersport 600. Hier behaalde Hoegee vele overwinningen en wist hij zichzelf op de kaart te zetten als Suzuki specialist voor de Benelux en ver daar buiten. Vanaf dit moment zijn  de tuningskwaliteiten niet alleen beschikbaar  voor competitie-rijders, maar ook voor de “gewone” motorrijders die gewoon op de straat rijden. De ervaringen opgedaan met zijn raceteam kunnen zo direct worden toegepast op de motoren van zijn klanten.

De inzet van Hoegee Suzuki Tuning voor de Nederlandse wegracesport is niet onopgemerkt gebleven. Zo ontving Marc Hoegee in 2007 de prestigieuze Gouden Motorster onderscheiding van het SMA voor zijn verdiensten in de Nederlandse motorsport.

Sinds juli 2016 is Hoegee Suzuki Center gevestigd in het pittoreske Afferden (GLD). Dit unieke Suzuki verkoop punt en de combinatie van techniek dekken de volledige lading van het Hoegee Suzuki Center. Passie, beleving en aandacht voor elke klant is onze focus.